-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:13074 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:5

اگر از شما بخواهند چند جوان كه شايد ظاهر نادرستي از لحاظ پوشش داشته باشند منظور اين كه مثلا فردي كه فرضاً موهاي خود را بسته و لباس چسبيده به تن دارد را به گونهاي ارشاد كنيد كه به نماز جماعت بيايند كه خودتان نيز پيش نماز باشيد چگونه برخورد مي كنيد آيا ممكن است شما نيز براي اين كار حاضر باشيد لباس مقدس خودتان را بيرون بياوريد؟



از اين كه شما برادر عزيز و بزرگوار به اين نكته مهم توجه داريد بسيار سپاس گذار و خداوند را شاكريم. اين كه شما عزيز گرامي به جلب و جذب جوانان مي انديشيد كه به زعم ديگران در مسيري جداي از مسير متدينان گام بر مي داريد بسيار خوشوقتيم و از خداوند والا مرتبه استمداد مي طلبيم و نيز شما از درگاه با عظمتش بخواهيد در اين مسير يار و ياور و راهنما و هادي شما باشد.

برادر عزيز كه احتمالا در كسوت مقدس اقامه جماعت هستي لابد حتما حد پوشش و لباس را در منابع فقهي و ديني خواندهاي و مي داني كه حد پوشش براي مرد چقدر است و تا چه ميزان واجب است و بسياري از سختگيريها كه در جامعه ما نسبت به پوشش پسران مي شود وجوب شرعي ندارد عرف آنرا نمي پذيرد و چون خلاف عرف است با آن مقابله مي شود. همچنين بلندي مو و بستن آن نيز حرام و گناه نيست همچنان كه كوتاه كردن موي سر نيز واجب نيست بنابرين در اين مرحله بايد بدان كه فرد مورد نظر گناهكار نيست كوتاه كردن موي سر نيز واجب نيست.

بنابرين در اين مرحله بايد بدان كه فرد مورد نظر گناهكار نيست فقط عرف جامعه را رعايت نكرده است بنابرين شما در مواجه اوليه با او حق نداري به آنچه كه خلاف شرع و دين نيست توجه كني و به گونه اي القا كني كه كارش خلاف جلوه و در همان ابتدا او را طرد كني. اين مشكلي است كه در قالب متدينان و دوستان عزيز ائمه جماعت و مبلغان و ... مشاهد مي شود و به جاي اينكه به مسايل عمده و زير بنايي و واجبات و محرمات اسلام توجه كنند به ظاهر به افراد و مسايل جزيي كه گاهي اصلا گناه نيست و گاهي ممكن است گناه صغيره باشد توجه مي كنند و از امهات مسايل غفلت مي كنند.

برادر عزيز! شايد بهترين راهكار براي جذب و جلب جوانان دوستي و رفاقت و برخورد خوش و شيرين باشد. سلام كردن به آنان، گرم گرفتن و احوال پرسي صميمانه و سوال كردن از وضعيت درسي و... و كمك كردن به آنان اگر متوجه نيازي شديد و...

بايد با جوانان رفيقشد. درددل هاي آنان را گوش كرد. به آنان احترام گذاشت.

آنان را مورد تكريم قرار داد و آنها را صاحب درك و فهم و خرد دانست و با آنان به مشورت پرداخت و از نظرات متقن و محكم آنها استقبال كرد و در جمع اعلام كرد و تشويقشان كرد. نبايد به دليل اين كه موهايش بلند است به ديدگاه و نظرات او بي اعتنا شد بلكه تعمداً بايد دنبال موقعيتي بود تا او را مطرح كنيم و به عنوان فردي با كمال و فضيلت طرح شود. اگر بتوانيم با جوانان رابطه دوستانه و صميمانه و صادقانه برقرار كنيم تا آنان احساس كنند دوستشان داريم و قصد نداريم عقايدمان را بر آنان تحميل كنيم به مرور زمان نا خداگاه همانند سازي پيدا خواهد شد و سعي خواهد كرد مثل ما بشود البته در اين ارتباط دوستانه ضرورتي وجود ندارد انسان اصول و معيارهاي خودش را كنار بگذارد. مثلاً لباس مقدس روحانيت را كنار بگذارد تا به زعم خودش جوانا ن با او ارتباط برقرار كنند. بلكه برعكس جوان با اين فرد با ديده فردي بيپايه و اساس نگاه خواهد كرد ممكن است با او دوست بشود ولي او را به عنوان رهبر نخواهد پذيرفت. طلبه بايد طلبگي خودش را حفظ كند ولي با جوانان درست باشد و اگر مثلاً قرار شد با آنان فوتبال بازي كند لباسش را درآورد و بازي كند ولي پس از آن مجدداً به كسوت اصلي خودش باز گردد و لباس خودش را بپوشد. اين نشان دهنده ثبات شخصيتي او خواهد بود و جوان به او تكيه و اعتماد مي كند.



مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.